MicroStrategy om $400mln aan seniorbiljetten te verkopen om meer Bitcoin te kopen

8.12.2020 | 12:26

Business Intelligence en softwarebedrijf MicroStrategy is van plan om meer Bitcoin te kopen met geld dat is opgehaald door een privé-aanbieding van $400mln aan seniorbiljetten.

Het bedrijf kondigde aan dat het van plan is om $400mln aan converteerbare seniorbiljetten aan te bieden, die in 2025 zullen worden uitgegeven door middel van een privé-aanbieding van effecten aan gekwalificeerde institutionele kopers. De hogere nota’s zijn hoofdzakelijk banden die eerste prioriteit over andere schulden houden indien een bedrijf faillissement verklaart en liquidatie onder ogen ziet.

Het officiële persbericht van MicroStrategy voegde er ook aan toe dat het bedrijf van plan is om investeerders een kans te geven om tot een extra 60 miljoen dollar aan totale hoofdsom van de obligaties te kopen. Dit zal beschikbaar zijn gedurende een periode van 13 dagen vanaf het moment dat de obligaties voor het eerst worden uitgegeven.

Het doel van het aanbod is vrij eenvoudig – MicroStrategy is van plan om de netto-opbrengst van de verkoop van senior notes direct in Bitcoin Loophole te investeren volgens het nieuwe Treasury Reserve Beleid.

Voorwaarden van de verkoop

MicroStrategy schetste dat de senior notes ‚unsecured, senior obligations‘ van de onderneming zullen zijn en dat ze vanaf 15 juni 2021 twee keer per jaar achterstallig rente zullen betalen in juni en december van elk jaar.

De senior notes zullen officieel vervallen op 15 december 2025 ‚tenzij ze eerder worden ingekocht, terugbetaald of geconverteerd in overeenstemming met hun voorwaarden‘, volgens MicroStrategy. Het bedrijf verklaarde ook dat het de uitstaande obligaties vanaf 20 december 2023 kon inwisselen tegen contant geld voor beleggers.

MicroStrategy verklaarde ook dat beleggers hun obligaties zouden kunnen omzetten in cash of aandelen van MicroStrategy’s klasse A-aandelen. Biljetten zullen echter pas voor juni 2025 kunnen worden geconverteerd als aan bepaalde voorwaarden is voldaan en gedurende bepaalde periodes.

De rente- en omzettingskoersen, evenals de omzettingsprijzen en andere voorwaarden van het aanbod van de senior note zullen worden gefinaliseerd wanneer de prijsstelling van het aanbod wordt bepaald.

Aanbieding zal MicroStrategy toestaan om meer dan $1bln Bitcoin te bezitten.
Sinds de eerste aankondiging dat Bitcoin in augustus 2020 als primaire schatkistreserve zou worden gebruikt, heeft MicroStrategy in drie afzonderlijke overnames voor meer dan $750 miljoen aan BTC gekocht.

De laatste aankoop van Bitcoin werd begin december onthuld, waarmee een extra bedrag van $50 miljoen aan cryptokapitaal werd toegevoegd aan de schatkistcertificaten. Tot op heden heeft MicroStrategy ongeveer 40.824 Bitcoin in bezit.

Kommentare sind geschlossen