Hackere målretter New Zealand Stock Exchange med DDoS Attacks

29.8.2020 | 20:51

Når hackere krever løsepenger i form av Bitcoin Up eller annen kryptovaluta, er den oftest koblet til løsepenger, en type nettangrep der offerets data er låst og ikke kan nås uten en dekrypteringsnøkkel som bare kan oppnås ved å betale løsepenger til hackerne.

Imidlertid er det også en type angrep kalt DdoS-for- Bitcoin , der hackere kontinuerlig vil lansere angrep mot distribusjonsnektelse mot et selskap eller organisasjon og kreve løsepenger for å bli betalt for at angrepene skal stoppe.

Hackere retter seg mot virksomheter i finanssektoren med DDoS-angrep

ZDNet rapporterer at en gruppe hackere som identifiserer seg med forskjellige navn som Armada Collective og Fancy Bear, har satt ut DDoS-angrep mot flere selskaper i finanssektoren og krevd at det skal betales løsepenger med BTC.

Disse ofrene inkluderer navn som MoneyGram, PayPal, BrainTree og Venmo, men gruppen har også målrettet New Zealands nasjonale børs NZX. En kilde fra DdoS-avbøtningsfeltet fortalte ZDNet at angriperne besitter „DdoS-ferdigheter over gjennomsnittet“.

På grunn av angrepene har NZX blitt tvunget til å stoppe handelen midlertidig i tre dager på rad nå – bare onsdag ble handlingen stoppet i 3 timer. Forstyrrelsene kommer på en særlig uhensiktsmessig tid for børsen, da handelsmenn i New Zealand så ut til å øke sin handelsaktivitet takket være flere rapporter om inntjening fra selskapet.

Imidlertid kan de med direkte tilgang til børsens markeder fremdeles handle, noe som skaper et ujevn spillefelt.

Jeremy Sullivan, investeringsrådgiver i Christchurch-baserte megler Hamilton Hindin Greene, sa til Bloomberg :

„Noen investorer kan ikke se resultater, noe som skaper en urettferdig fordel for andre som oss selv som har tilgang til kunngjøringer. Selve markedet er faktisk fortsatt i stand til å operere og har blitt stoppet fordi nettstedet var nede. ”

I mellomtiden skriver ZDNet at DdoS-angrepet gjentatte ganger har blitt rettet mot NZXs leverandør av hostingtjenester Spark, noe som også resulterte i forstyrrelser for selskapets andre kunder.

Kommentare sind geschlossen