First Mover: Zoals Fed Nears Inflation Rubicon, Analisten Zie $50K Bitcoin in het spel.

4.8.2020 | 17:51

De Federal Reserve lijkt bereid te zijn om weer een andere, nog niet geteste strategie te volgen die uiteindelijk de inflatie – en mogelijk de prijzen voor bitcoin – zou kunnen stimuleren.

De Fed „bereidt zich voor om effectief af te zien van haar strategie om de rentevoeten preventief op te trekken om een hogere inflatie te voorkomen“, aldus een nieuw rapport in de Wall Street Journal.

De verschuiving betekent een expliciete bereidheid van de centrale bank om een hogere inflatie te tolereren, in een tijd waarin het zich verspreidende coronavirus de economie blijft teisteren. De werkloosheid in de VS bedraagt 11%, een niveau dat pas sinds het begin van de jaren veertig van de vorige eeuw is bereikt.

De extra versoepeling van het monetaire beleid door de Fed zou de prijzen voor bitcoin kunnen helpen ondersteunen, wat veel cryptocentrische beleggers speculeren als een effectieve afdekking tegen de inflatie, vergelijkbaar met goud. De Bitcoin-prijzen zijn dit jaar al met 58% gestegen en verslaan de 36% voor zilver en 30% voor goud, om nog maar te zwijgen van de 2% winst in de Standard & Poor’s 500 Index van grote aandelen.

Bitcoin steeg maandag met 1,5% tot $11.338.

Naarmate meer beleggers kijken naar ‚digitaal goud‘ als een inflatiehedge in een steeds meer gedigitaliseerde wereld te midden van ongekende overheidsgelddruk,“ schreef het cryptocurrency onderzoeksbureau Messari maandag, „weten we dat het niet veel van een institutionele toewijzing zal vergen totdat $50.000 bitcoin weer op de tafel ligt.

De Fed heeft het monetaire beleid dit jaar al naar een nieuw niveau gebracht, waarbij bijna $3 biljoen aan vers gecreëerd geld eerder in de financiële markten werd gepompt en de totale activa tot ongeveer $7 biljoen werden geduwd. Een groeiend aantal investeerders in zowel de digitale als de traditionele markten zegt dat de vloed aan dollars de koopkracht van de Amerikaanse munt kan doen afnemen.

De dollar-index, een maatstaf voor de sterkte van de munt in de valutamarkten, daalde met 4% in juli, de grootste maandelijkse daling sinds 2010. En de Wall Street makelaarskantoor Jefferies voorspelt nu dat de dollar wel eens 15% zou kunnen dalen, volgens CNBC.

De analisten van Bank of America schreven maandag in een rapport dat het een populaire handel wordt om tegen de dollar te wedden, aangezien de investeerders ,,zich over het effect op lange termijn van de snelle accumulatie van de schuld van de V.S. voor de de reserve-valuta status van de V.S. dollar“ ongerust maken.

Als goud, zilver, aandelen en lange obligaties een recordhoogte bereiken en de Amerikaanse dollar ineenstort, kan de koning van de cryptocurrency’s in de nabije toekomst weer in de schijnwerpers komen te staan.“ Jeff Dorman, chief investment officer van de cryptocurrency-firma Arca, schreef maandag in een wekelijkse blog.

Onder de Fed-beleidsverschuiving, volgens Wall Street Journal, zou de centrale bank inflatie toestaan om boven een 2%-doel af te drijven alvorens tarieven te verhogen. Het idee is dat de inflatie boven het doel de periodes zou compenseren waarin de stijging van de consumentenprijzen eerder onder de maat was, zoals in de meeste van de afgelopen twee decennia het geval is geweest.

Het doel is niet om de inflatie op zich te verhogen, maar om investeerders de zekerheid te geven dat de rentevoeten lange tijd laag zouden blijven, aldus de krant. Een dergelijke aanpassing zou kunnen bijdragen tot een sneller economisch herstel.

Toch zou een hogere inflatie de toch al griezelige signalen van de obligatiemarkten nog verder kunnen verstoren, waardoor de aantrekkelijkheid van de dollar nog verder zou worden ondermijnd. De nominale rendementen op 10-jarige Amerikaanse schatkistcertificaten liggen momenteel rond de 0,6%, dicht bij de historische dieptepunten. Zodra de inflatie is verdisconteerd, komen de „reële rendementen“ overeen met negatieve 1%.

Ervan uitgaande dat de nominale rendementen niet snel stijgen, zou een inflatie van meer dan 2% ervoor zorgen dat de obligatiebeleggers nog verder achterop raken.

De negatieve echte tarieven impliceren een verlies in koopkracht van het houden van de Schatkisten van de V.S., de ideale voorwaarden voor niet-inkomens producerende activa zoals goud en zilver maar ook cryptoactiva zoals bitcoin,“ de analyse vaste Digitale Delphi schreef op 31 Juli.

Er is één of ander risico dat een verse paniek in markten investeerders zou kunnen ertoe aanzetten om terug in dollars te haasten, die een redux van de neerstorting van Maart in bitcoinprijzen zouden kunnen betekenen.

Maar volgens een verhaal van 2 Augustus Bloomberg News, zou het volgende ,,risico-weg scenario“ investeerders niet kunnen zien meeslepend in dollars, wegens de ,,vloed van vloeibaarheid die door de Gevoed wordt losgelaten“.

„Elke havenrally zal waarschijnlijk ondieper zijn dan in voorgaande jaren,“ volgens het rapport, „terwijl de mogelijke omvang van de depreciatie hetzelfde blijft.“

Alles hangt nu af van de dollar.“ Mati Greenspan, oprichter van het cryptogerichte onderzoeksbureau Quantum Economics, schreef maandag in een e-mail aan abonnees.

Bitcoin-horloge

BTC: Prijs: $11.186 (BPI) | 24-Hr Hoog: $11.480 | 24-Hr Laag: $11.164

Trend: Bitcoin Era heeft weer moeite om een plek te vinden boven de $11.400 te midden van tekenen van uitputting van de koper op de drie dagen grafiek.

De nummer één cryptocurrency op basis van marktwaarde wordt momenteel verhandeld in de buurt van $11.290, na een high van $11.424 te hebben bereikt tijdens de Aziatische handelsuren. Dinsdag is de tweede rechte dag van stierfalen boven de $11.400. De prijzen bereikten een hoogtepunt van $11.480 op maandag, maar drukten een UTC dicht onder $11.240.

Hoofdzakelijk, heeft de terugwinningsverzameling van bitcoin van de ,,flitsneerstorting“ van de Zondag laag van $10.659 met het gebied boven $11.400 handelend als stijve weerstand geblokkeerd.

De stieren hebben nu snelle vooruitgang nodig, of de focus zou verschuiven naar de uptrend uitputting die wordt gesignaleerd door een grote doji kaars die op de driedaagse grafiek te zien is.

Een doji doet zich voor wanneer de prijzen in een bepaalde periode tweerichtingsverkeer zien. Hoewel het meestal wordt beschouwd als een teken van besluiteloosheid, is het in dit geval na een opmerkelijke rally tot 11-maands hoogtepunten boven de $12.100 verschenen. Als zodanig staat het voor kopersmoeheid.

De relatieve sterkte-index (RSI) van de driedaagse grafiek rapporteert ook overgekochte condities met een waarde van meer dan 70. Zo kan een terugtrekking tot $11.000 niet worden uitgesloten. Een beweging onder die psychologische steun zou de vroegere hindernis-draaien-steun bij $10.500 (de hoogte van Februari) blootstellen.

Als alternatief zou een aanhoudende beweging boven de $11.400 op de uurlijkse grafiek het geval voor een hertest van recente hoogtepunten boven de $12.000 versterken.

Kommentare sind geschlossen